Marcepan śródziemnomorski 52%
„Lubecki marcepan” to produkt regionalny a nazwa zastrzeżona w Unii Europejskiej. Wyjątkowość tego produktu wynika z METODY PRODUKCJI.
Marcepan to masa cukiernicza wytwarzana z prażonych i zmielonych migdałów śródziemnomorskich oraz cukru.
Pod wpływem ciepła masa staje się plastyczna, idealna do modelowania i zdobienia (różyczki, kwiatki itp).
PRZECHOWYWANIE:
15-18 stopni Celsjusza, wilgotność względna 60%
Po otwarciu masę należy zawinąć folią spożywczą i umieścić w szczelnym opakowaniu.
Producent: "PIEKARZ" Sp. z o.o.
Podmiot odpowiedzialny:
Przedsiębiorstwo Zaopatrzenia "PIEKARZ" Sp. z o.o., ul. Czorsztyńska 1, 60-474 Poznań, NIP Nr. 779-10-22-466 Regon Nr. 630403470
sklep@piekarz.biz.pl
61 842 21 51
